Web Analytics Made Easy - Statcounter

داور بخش خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با بیان اینکه موافق غیر رقابتی شدن جشنواره نیستم گفت: رقابت بر کیفیت اثر می‌گذارد و امیدی است که بین بچه‌ها رد و بدل می‌شود که تلاش بیشتری ‌کنند، به نظر من اگر جشنواره غیر رقابتی شود تلاش چشمگیر نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد انصافی، بازیگر نقش عبدلی  امروز در گفت‌وگو با خبرنگار  عصر همدان؛ با اشاره به موضوع سیاه‌بازی اظهار کرد: محدودیت‌هایی برای فضای سیاه بازی در گذشته بود و عده‌ای می‌گفتند، سیاه را مسخره می‌کنید و این تبعیض نژادی است در صورتی که سیاه یک آدم باهوش، پاک و صادق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سیاه‌بازی به جرأت می‌توانیم بگوییم سیاه ما سنبل توده زجرکشیده و ستم‌دیده مردم و سنبل آزادی و فریاد مردم است گفت: نقش عبدلی از آن جا شروع شد که محدودیت برای سیاه‌بازی بود، ترفندی استفاده کردیم که شخصیت نمایش سفید ‌شود و با اسم عبدلی و اوستا از سال ۶۸ شروع شد.

بازیگر نقش عبدلی بیان کرد: مهم‌ترین مسئله این است که در فضای سیاه بازی و فضای نمایش‌های شادی‌آور ایرانی همان طور که از اسم آن مشخص است، می‌تواند حتی برای خردسال هم موثر باشد، چراکه ریتم و حرکات خاص و رنگ دارد.

وی با بیان اینکه در سیاه بازی تماشاچی انواع و اقسام رنگ‌های چشم‌نواز را می‌بیند افزود: این امر اثر روانی بر بیننده دارد و نوع ارتباط در این نوع نمایش که تنها نمایش اصیل ایرانی از دیرباز بوده، ارتباط با تماشاچی است.

اصلانی با تأکید بر اینکه در نمایش عبدلی و اوستا دیوار بین بازیگر و تماشاگر را شکسته بود، تصریح کرد: در این نمایش تماشاچی را برخی مواقع جزء خودشان می‌کنند که این امر ارتباط تنگاتنگی بین تماشاچی و بازیگر ایجاد می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه روی تئاتر کودک و نوجوان بیش‌تر از نمایش آئینی کار شده است یادآور شد: در این بخش جشنواره بسیار خوبی هر ساله در همدان برگزار می‌شود و گروه‌های بسیاری در بخش‌های مختلف در آن حضور دارند، در حالی که در نمایش آئینی سنتی هر دو سال یک بار جشنواره داریم.

بازیگر نقش عبدلی خاطرنشان کرد: تئاتر کودک و نوجوان پیشرفت خوبی کرده و جایگاه خوبی برای آن می‌بینم اما هنوز این بخش جای پیشرفت دارد.

وی با بیان اینکه ز در این حوزه است، ادامه داد: نمایش‌نامه خوب و پربار در این بخش کم داریم که باید این موضوع را تقویت کنیم.

اصلانی با تأکید بر اینکه در هیچ یک از جشنواره‌‌های بین‌المللی داخلی متأسفانه کارهای خیلی رده بالا نمی‌آید اظهار کرد: فکر می‌کنم گروه‌ها معمولاً گروه‌های درجه دو و سه در این جشنواره‌ها هستند و دلیل عدم حضور گروه‌های درجه یک را عدم توان هزینه کردن برای آنها می‌دانم.

وی صدا و سیما را از اثرگذارترین رسانه‌ها دانست و گفت: بهترین نوع ارتباط تئاتر است اما بازتاب کشوری از طریق رادیو و تلویزیون است و این جا می‌فهمیم که ارزش‌های فرهنگی ما کم شده است.

بازیگر نقش عبدلی در ادامه با بیان اینکه موافق غیر رقابتی شدن جشنواره نیستم تصریح کرد: رقابت بر کیفیت اثر می‌گذارد و امیدی است که بین بچه‌ها رد و بدل می‌شود که تلاش بیشتری ‌کنند، به نظر من اگر جشنواره غیر رقابتی شود تلاش چشمگیر نیست.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های فکری من که در جشنواره‌ها نیست و به مسئله بودجه برمی‌گردد، این است که فرصت‌ها آن قدر فشرده است که بچه‌ها نمی‌رسند با هم تبادل فکری کنند.

اصلانی بیان کرد: باید کارهایی که در جشنواره دیده می‌شود حداقل نقد و بررسی شود که این کار نمی‌شود و دلیل آن محدودیت مکان، زمان و بودجه است.

وی با بیان اینکه جشنواره در همدان تمام می‌شود و ادامه نمی‌یابد یادآور شد: اما امسال دبیر جشنواره تصمیم گرفته آثار برگزیده، در شهرهای خودشان اجرا شوند و این اثر بسیار خوبی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۷۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تمرینات نمایش «آرت»، نوشته یاسمینا رضا با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک‌جلالی و تهیه‌کنندگی آرش رهبری، به روز‌های پایانی خود نزدیک شده و این گروه اجرایی، از اواخر اردیبهشت ماه امسال، اجرا‌های عموم خود را در سالن استاد فرهاد ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه ایرانشهر آغاز می‌کند.

«آرت» که در ایران با نام «هنر» نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۹۹۶ تا سال۲۰۰۲ در سالن‌های تئاتر لندن و دیگر شهر‌های انگلیس روی صحنه رفته و جزو پرفروش‌ترین تئاتر‌های روی صحنه در انگلستان به شمار می‌رود. این استقبال در دیگر شهر‌های مطرح اروپا و آمریکا نیز به همین منوال بوده است. موضوع نمایش‌نامه «آرت» درباره چند دوست است که یکی از آن­ها تابلوی نقاشی مدرنی را خریده و در واقع یک بوم خالی است، آنها بر سرنقاشی تابلو بحث و مشاجره می‌کنند و دوستی‌شان به هم می‌خورد.

تم اصلی نمایش‌نامه «آرت»، خودفریبی است. یاسمینا رضا در مقدمه این کتاب می‌گوید: «خودفریبی برای من بخش مهمی از زندگی است. خودفریبی امروز حکومت می‌کند. خودفریبی عنصر مسلط نهاد بشری است. خودفریبی تنها دروغ گفتن به دیگران نیست بلکه دروغ گفتن به خود است. شکلی از محافظت است و ناشی از احساسات دیگر مثل احساس غرور، نخوت، ترس، و درآمیختن با دیگران است.»

علیرضا کوشک‌جلالی که از کارگردانان پرکار ایرانی محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته نمایش‌هایی همچون؛ «پستچی پابلو نرودا»، «مسخ»، «بازرس»، «موسیو ابراهیم»، «خدای کشتار»، «پوزه چرمی»، «سیستم گرون هلم» و «جنون محض» را روی صحنه برده است. وی همچنین، برنده جایزه افتخاری تئاتر شهر کلنِ آلمان و عضو دائمی هیات ژوری انتخاب بهترین شخصیت تئاتری کلن نیز هست. کوشک‌جلالی عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران و دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد است. او همچنین در چند سال اخیر، توجه به‌خصوصی به امر آموزش تئاتر شهرستان‌ها داشته است.

از عوامل این نمایش که حضورشان در این نمایش قطعی شده است، می‌توان به؛ آرش رهبری (تهیه‌کننده)، امیر پارسائیان‌مهر (مجری طرح)، آذین پورزند (دستیار کارگردان و منشی صحنه)، حمید عباسی (دستیار تولید)، بهرنگ کامیار (مدیر صحنه)، حسین سینجلی (دستیار صحنه)، آرین کشیش‌زاده (طراح صحنه)، صادق زرجویان (طراح پوستر و تیزر و عکاس)، حمیدرضا جلالی (طراح نور)، آیلین بخشی (طراح لباس).

مریم صفری (طراح گریم)، پارسا اسماعیلی (تبلیغات مجازی)، امیر پارسائیان‌مهر (مدیر روابط‌عمومی و رسانه) اشاره کرد.

این خبر در خاتمه یادآور می‌شود پیش‌فروش نمایش «آرت» از روز شنبه ۲۰اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • برگزاری جشنواره نوجوان خوارزمی
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر